Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2007

Εκλογές Σωματείου Εργαζομένων ΕΛ.ΠΕ.

Τις συγκεκριμένες επιστολές τις έλαβα με e-mail από συνάδελφο και δημοσιεύονται αυτούσιες

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

Σε λίγες μέρες θα έχουμε εκλογές στο σωματείο για την ανάδειξη της καινούργιας διοίκησης. Άραγε θα έχουμε από τις παρατάξεις τις θέσεις τους για ζητήματα που μας ταλαιπωρούν όλους για χρόνια ;


- Τι θα γίνει με την διαφορά των ΕΞΙ ΡΕΠΟ στα ΒΕΑ(ΙΣΗ ΑΜΟΙΒΗ ΓΙΑ ΙΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑ !!! άρθρο του καταστατικού του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ);

- Περιγραφή θέσεων εργασίας ;

- ΔΙΑΦΟΡΑ 6% ΧΡΟΝΟΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ Υπέρ 185 !!! συναδέλφων(ΙΣΗ ΑΜΟΙΒΗ ΓΙΑ ΙΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑ!!!).

- Γιατί υπάρχει διαφορά στις άδειες προσωπικού (ΑΜΑ) ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΚΑΙ ΒΑΡΔΙΑΣ;

- Τι θα γίνει με την παρανομία στην ΣΣΕ «με την σύμφωνη γνώμη του σωματείου» για τους ΧΕΙΡΙΣΤΕΣ που μεταταχτήκαν στην κατηγορία Τ3( ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ) και αξιολογούνται σαν Τ4 και για αυτούς ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ Τ3;

- Γιατί καταργήθηκε για την βάρδια η ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗ ΕΟΡΤΗ ΟΤΑΝ ΑΥΤΟΙ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΠΡΩΙ;

- Το ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΙΝΑΙ Η ΟΧΙ ΤΟ ΑΝΩΤΑΤΟ ΟΡΓΑΝΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ; ΣΑΦΩΣ ΝΑΙ; ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΤΑΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ; ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΕΙ ΜΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΣΣΕ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ; ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΝΑΙΝΕΙ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΣΕ ΜΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ ΠΟΥ ΑΝΤΙΤΙΘΕΤΑΙ ΣΕ ΝΟΜΟ; ΑΝ ΣΑΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ.


Πιστεύω να την δημοσιεύσετε . Μακάρι να ενημερωθούν και να τοποθετηθούν όλες οι παρατάξεις.


ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ (2)

Μετά την παρέλευση τριών ημερών θεωρώ ότι οι παρατάξεις που κατεβαίνουν έχουν ενημερωθεί (ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΤΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ) .

Θα ήθελα να σας ενημερώσω και για κάποια αλλά «παράδοξα» της ΣΣΕ που οι παρατάξεις γνωρίζουν βεβαία όχι όμως όλοι οι συνάδελφοι:

- Γιατί στο άρθρο της άδειας με αποδοχές (ΑΜΑ) ζητείται η άδεια από τον προϊστάμενο, (ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΕΡΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ), και κατά τη κρίση του προϊσταμένου σε ορισμένα τμήματα δεν χορηγείται είτε ολόκληρη είτε ολιγόωρη;

- Γιατί για μια κατηγορία συναδέλφων (ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑΣ) ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΒΑΘΜΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟΔΗΓΟΥ;

- Γιατί δεν εφαρμόζεται το Π.Δ. περί προστασίας του προσωπικού που χειρίζεται Η/Υ(ΛΗΨΗ ΜΕΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΗ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ ΤΩΝ ΟΘΟΝΩΝ);

- Γιατί ενώ ο εσωτερικός κανονισμός ορίζει τυπικά προσόντα για την κατηγορία Τ4 (απολυτήριο η πτυχίο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης) αυτό παραβιάζεται;

- Γιατί ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ (ΒΑΣΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ;) ΠΡΟΑΓΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΥ ΑΔΙΚΩΝΤΑΣ ΚΑΤΑΦΟΡΑ ΑΛΛΟΥΣ με ΜΟΝΟ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑΣ (ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΣΕ);

Αυτά για τώρα ,περιμένοντας τις απαντήσεις για την ολιγωρία σε αυτά του Δ.Σ. του σωματείου που βγάζει κροκοδείλια δάκρυα στις ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ με πομπώδεις ανακοινώσεις που μετά το ίδιο τις ξεχνά.

ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ…

Υ.Γ.

ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΣΚΗΣΗ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ ΕΚΛΕΓΕΙΝ….


ΗΤΑΝ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΣΤΡΑΒΟ ΤΟ ΕΦΑΓΕ ΚΑΙ Ο…

(ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ 3)

Αλγεινή εντύπωση δημιουργεί η συνδικαλιστική κατάσταση που το τελευταίο καιρό παρατηρούμε λίγο πριν τις εκλογές του σωματείου.

Σίγουρα κανένας δεν περίμενε τις ραγδαίες εξελίξεις στις παρατάξεις ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ. Ήταν γνωστή η ΣΗΨΗ και ο ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΙΣΜΟΣ που επικρατούσε τα τελευταία χρόνια αλλά ότι θα φθάναμε μέχρι του σημείου να ΑΝΑΣΤΑΛΕΙ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ της μιας και στην άλλη να κατηγορούν οι μισοί τους άλλους μισούς για εκβιασμό και ΑΘΕΜΙΤΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΔΕΝ ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ….

«Νέες» παρατάξεις ξεφυτρώνουν με ανακοινώσεις , που μας λένε τα ίδια και τα ίδια ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΟΥΣΙΑ ΜΗΔΕΝ. Συνάδελφοι ο πάνσοφος λαός έχει μια λαϊκή ρήση ,«ΑΛΛΑΞΕ Ο ΜΑΝΟΛΙΟΣ ΚΑΙ ΕΒΑΛΕ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΤΟΥ ΑΛΛΙΩΣ.»

Θα μπορούσε κάποιος να μας χαρακτηρίσει αιθεροβάμονες και μακριά νυχτωμένους .Αυτό όμως στη σημερινή κατάσταση είναι τιμητικό . Αλήθεια περά από το να τσακώνονται για τις καρέκλες και τα ΟΦΙΤΣΙΑ τι απαντούν στα ερωτήματα που τους έχουν τεθεί σχετικά με τη ΣΣΕ( ΤΑ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΑ ΡΕΠΟ ΒΕΑ ,ΤΟ ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ, ΤΗΝ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΟΥΣ «ΜΕΤΑΤΑΧΘΕΝΤΕΣ» ΧΕΙΡΙΣΤΕΣ Τ4,ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ,ΤΟ«ΣΑΛΑΠΑΤΑ» , ΤΟ ΑΡΘΡΟ 14,ΤΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ,ΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ,ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΑΜΑ ,ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗ ΕΟΡΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΑΡΔΙΑ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΙ)…


Η ΣΙΩΠΗ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΡΥΣΟΣ…

Ο κόσμος τους έχει βαρεθεί τα προβλήματα έχουν γιγαντωθεί και σε λίγο θα μας πνίξουν όλους, εκτός και στις επικείμενες εκλογές τους «τιμωρήσουμε» με την ψήφο μας. ΤΩΡΑ περισσότερο από ποτέ είναι η στιγμή που πρέπει να θυμηθούμε τι έπραξαν...


ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ !!!

ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ!!! ΜΕ ΟΡΑΜΑ!!! ΧΩΡΙΣ ΒΑΡΙΔΙΑ!!! ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΕΞΑΡΤΗΣΗ !!! ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΘΟΥΝ!!!.


Υ.Γ.

ΔΕΝ ΑΠΟΣΚΟΠΩ ΣΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΟΦΕΛΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΩ ΕΠΩΝΥΜΩΣ.


ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ (4)

Είναι φαινόμενο των ημερών μας, κάποτε κατακριτέο σήμερα μερικώς αποδεκτό η όπως θα έλεγε ο ποιητής «Ω ΚΑΙΡΟΙ , Ω ΗΘΗ » κάποιοι να εκμεταλλεύονται την εξουσία που τους παραχωρείτε για την εξυπηρέτηση του κοινωνικού συνόλου κοινώς«ΟΤΑΝ ΕΙΣΑΙ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΚΟΥΒΑ ΜΕ ΤΟ ΜΕΛΙ ΝΑ ΓΛΥΦΕΙΣ ΤΑ ΔΑΧΤΥΛΑ ΣΟΥ» αλλά από το σημείο αυτό μέχρι του να «ΠΑΡΕΙΣ ΤΟ ΚΟΥΒΑ ΚΑΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙΣ» υπάρχει τεράστια διαφορά και κάποιοι προσπαθούμε να αντισταθούμε.

Όταν μιλώ για «νέους» συνδικαλιστές εννοώ άφθαρτους, ανεξάρτητους , χωρίς βαρίδια ,ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ, ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΙΔΙΟΤΗΤΑ που δεν βάζουν όμως τη κομματική ταμπέλα!!! , πάνω τους γιατί πιστεύουν ακόμα στο εμείς και όχι στο εγώ!!!. Σίγουρα πάντως δεν μιλώ για «αμόρφωτους και λιγότερο επικινδύνους» όπως χαρακτηριστικά απάντησε ένας BLOGGER.

Αλήθεια τι θέλουμε οι συνάδελφοι τώρα στην προεκλογική πάροδο να ακούσουμε τα τυπικά προσόντα που έχουν οι υποψήφιοι η τους ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ που προσπαθώ να διαδώσω μέσω του BLOG.

Καλό θα ήταν να δουν όλοι τα αναπάντητα ερωτήματα των προηγούμενων δημοσιεύσεων με τον ίδιο τίτλο ;Να ρωτήσουν τους υποψηφίους παλιούς και νέους τι έκαναν για να δώσουν λύση σε αυτά και σε αλλά πολλά που μας ταλανίζουν .Στα τρία χρόνια που πέρασαν ποιοι τοποθετηθήκαν και τι είπαν είτε στα Δ.Σ. είτε στα Γ.Σ. , ποιες είναι οι κινήσεις από εδώ και μπρος που θα κάνουν για να δώσουν προτεραιότητα στην επίλυση τους .

Συνάδελφοι ανήκω στα ΒΕΑ και ζω όλα τα προβλήματα που μας καίνε από πολύ κοντά για αυτό και κατεβαίνω στις εκλογές , ΟΜΩΣ ΜΗ ΜΑΣ ΒΑΖΕΤΕ ΟΛΟΥΣ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΣΑΚΙ , ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΟΥΡΗ.



ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ ΜΕ ΨΗΦΟ . ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝ.

Η ΨΗΦΟΣ ΣΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ.

Υ.Γ.

ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ ΕΚΛΕΓΕΙΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΛΕΓΕΣΘΑΙ ΕΙΝΑΙ ΙΕΡΟ ΜΗΝ ΤΟ ΑΠΕΜΠΟΛΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΜΗΝ ΤΟ ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ.


«ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ »!!!

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ (5)

Δεν υπάρχουν όρια στον εμπαιγμό από κάποιες παρατάξεις που συνεχίζουν να κοροϊδεύουν τον κόσμο. Σήμερα πήρα τον «ΠΥΡΣΟ» και σταυροκοπιέμαι ακόμα με τα ψέματα που διαβάζω στον ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ ΠΣΕΕΠ και με την αλαζονεία που διακρίνει κάποιους. Γι' αυτό και θα ασκήσω κριτική καλοπροαίρετη σε αυτά που βλέπουν τα μάτια μου :

1) «Αντιμετώπιση του προβλήματος των οργανογραμμάτων» .

Μα αν δεν κάνω λάθος ακόμα δεν έχουμε περιγραφή θέσεως εργασίας και αλλά κάνει ο χείριστης Α στη διύλιση και αλλά στη μετατροπή. Προσλήψεις για την τήρηση του οργανογράμματος έχουν να γίνουν 2 χρόνια (αν γίνουν!!!) και τα κενά καλύπτονται με ΔΩΔΕΚΑΩΡΑ ΚΑΙ ΔΕΚΑΕΞΑΩΡΑ.

2) «Σημαντικότερες στιγμές της τριετίας που πέρασε ήταν οι ΣΣΕ 2005,2006,2007» .

Θα εννοεί ότι πρέπει να είμαστε και ευτυχισμένοι που κατάφεραν το 2006 να πάρουμε γενική αύξηση κάτω του πληθωρισμού!!! .

3) «Κατάργηση του άρθρου 14».

Αν δεν κάνω λάθος το άρθρο 14 θα καταργηθεί όταν ολοκληρωθεί η επένδυση και γίνουν οι προσλήψεις.


4)
«Χορήγηση άδειας συμμετοχής σε εξετάσεις των φοιτητών του Ανοικτού Πανεπιστήμιου»

Ήταν στο διεκδικητικό πλαίσιο με τον αριθμό 7α.Για πρώτη φορά στα χρονικά παραβιάζεται ( ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΚΤΡΩΜΑ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ )με την έγκριση ΤΟΥ σωματείου ΡΗΤΑ η νομοθετική διάταξη Ν 1346/83 ΑΡΘΡΟ 2 αφού πουθενά στον νόμο και την Ε.Γ.Σ.Σ.Ε. 96 ΑΡΘΡΟ 7 δεν αναφέρεται ότι το αντικείμενο των σπουδών πρέπει να είναι συναφές με την ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ. ΕΠΙΣΗΣ ΠΑΡΑΒΙΑΣΤΗΚΕ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΣΑΦΗΣ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ κατά την ψήφιση της ΣΣΕ 2007.

ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗ ΝΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑΣ ΠΟΥ ΔΙΕΠΡΑΧΘΗ.

ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ

Εγκύκλιος Β111795 27.6.97 ΟΑΕΔ " Παροχές πρόσθετης σπουδαστικής άδειας"
Αναφορικά με το ποιες από τις ημέρες της πρόσθετης άδειας του άρθρου 2 του Ν 1346/83 είναι αυτές για τις οποίες υποχρεούται ο ΟΑΕΔ σε καταβολή παροχών στον εργαζόμενο μαθητή, σπουδαστή, φοιτητή σας γνωρίζουμε ότι : Είναι δυνατή η καταβολή των παροχών και για τις τριάντα(30) εργάσιμες ημέρες, δηλαδή , πέραν των τακτικών ημερών των εξετάσεων και για τις ημέρες προετοιμασίας, εφόσον η προ των εξετάσεων άδεια απέχει λογικό χρόνο από αυτές. (ΔΕΝ Τόμος 54/1998 τεύχος 1283 σελ 182)
2) ΑΠΟΦΑΣΗ 33894/98 Υπ. Οικονομικών και Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων " συμπλήρωση της 31390/ 14.7.83 κοινής απόφασης των Υπουργών Οικονομικών και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κατά το μέρος που αφορά τη χορήγηση σπουδαστικής άδειας και στους μαθητές- σπουδαστές-φοιτητές που υπερβαίνουν το 28ο έτος της ηλικίας τους" (ΦΕΚ 1276Β 23/12/98). Συμπληρώνουμε την υπ΄αριθμ 31930/83(ΔΕΝ 1996 σελ 797)1 απόφαση μας ως εξής: α) Στους εργαζόμενους μαθητές-σπουδαστές- φοιτητές εκπαιδευτικών μονάδων οποιοδήποτε τύπου και οποιασδήποτε βαθμίδας του Δημοσίου ή μονάδων που εποπτεύονται με οποιονδήποτε τρόπο από αυτό………..που απέχουν από την εργασία τους για τη συμμετοχή τους στις εξετάσεις και δεν έχουν συμπληρώσει το 28ο έτος της ηλικίας τους χορηγείται πρόσθετη άδεια τριάντα (30) εργασίμων ημερών κατ΄ ανώτατο όριο το χρόνο ανεξάρτητα από τον χρόνο απασχόλησης τους.
β) Η ως άνω άδεια χορηγείται και στους εργαζόμενους μαθητές-σπουδαστές- φοιτητές που έχουν υπερβεί το 28ο έτος της ηλικίας τους αλλά μόνο για την προβλεπόμενη διάρκεια των σπουδών που κάθε φορά παρακολουθούν, προσηυξημένη κατά δύο (2) έτη ανεξάρτητα αν οι σπουδές διανύθηκαν συνεχώς ή διακεκομμένα.

ΕΓΣΣΕ 20002 Αδειες/16 Σπουδαστές-φοιτητές- μαθητές μισθωτοί και άδεια
Εκτός από την κανονική τους άδεια, οι εργαζόμενοι που είναι μαθητές-σπουδαστές- φοιτητές εκπαιδευτικών μονάδων οποιοδήποτε τύπου και οποιασδήποτε βαθμίδας του Δημοσίου ή μονάδων που εποπτεύονται με οποιονδήποτε τρόπο από αυτό , δικαιούνται να λάβουν από τον εργοδότη τους και πρόσθετη άδεια άνευ αποδοχών διάρκειας τριάντα (30) ημερών συνεχών ή διακεκομμένων κατ΄ έτος για τη συμμετοχή τους στις εξετάσεις ( αρθρο2 Ν1346/83, τροποποιήθηκε με την ΕΓΣΣΕ 2.4.96, εκυρώθη με το άρθρο 22 Ν2556/97 ΔΕΝ 1997 σελ 119- και εν συνεχεία ΕΓΣΣΕ 18.5.98 , ΔΕΝ 1998 σελ 666) .
Την άδεια δικαιούνται να λάβουν όλοι οι σπουδαστές-φοιτητές- μαθητές χωρίς όριο ηλικίας ( ΕΓΣΣΕ 18.5.98) και ανεξαρτήτως συμπληρώσεως έτους υπηρεσίας (ΔΕΝ 1997 σελ38 και 1999 σελ 242).

ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΤΟΜΕΑΣ

Στον Δημόσιο Τομέα η άδεια είναι δύο (2) μέρες για κάθε ημέρα εξετάσεων σύμφωνα με τον Δημοσιοϋπαλληλικό Κώδικα.

5) «ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ Τ3»

Από πότε η εφαρμογή των νομών και των προεδρικών διαταγμάτων καλείτε επιτυχία. ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟΥΣ ΧΕΙΡΙΣΤΕΣ Τ3 ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 6 παράγραφος β που με την σύμφωνη γνώμη του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΑΥΤΗ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΗ ΚΙ ΟΧΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΗ ΤΣΙΜΟΥΔΙΑ. ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΤΕ ΠΕΡΑΣΕ ΑΠΟ ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΔΙΑΤΑΞΗ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕ ΠΡΟΣ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ Τ3.


6)
«ΟΙ προσαυξήσεις βάρδιας για τους συναδέλφους που κλονίστηκε οι υγεία τους ξεκινάμε ποσοστιαία από τα 13 χρόνια μέχρι τα 25».


ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΣΤΗ MOTOR OIL που κατάφεραν ΑΥΤΟ να ισχύει από τα 5 ΧΡΟΝΙΑ!!!.

7) «ΘΕΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΩΝ ΑΓΩΓΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΤΑΚΤΙΚΕΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΧΑ».

ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ 5ΕΤΙΑΣ ΠΟΥ ΕΠΙΔΙΚΑΣΕ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ!!!.ΓΙΑΤΙ ΤΕΤOΙΑ ΒΙΑΣΥΝΗ 2ΜΗΝΕΣ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ;

ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΑ ΩΡΑΙΑ ΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΤΕ…

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΣΚΕ-ΕΛΠΕ 15/11/2007

Η ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΗ ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΘΕΜΕΛΙΩΔΕΙΣ ΑΞΙΕΣ ΟΠΩΣ…

- Η ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.

- Η ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ.

- Η ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΟΤΗΤΑΣ.

- ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΤΑΧΥΤΗΤΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ.

- ΝΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΩΝ ΕΛΠΕ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Δ.Α.Κ-ΕΛΠΕ 14/11/2007

- ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΙΣΟΝΟΜΙΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΑΤΗΓΗΘΗΚΑΝ ΣΤΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ.

- ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΑΜΟΙΒΗΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΤΡΙΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΑ.

- ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 14 ΤΗΣ ΕΣΣΕ.

ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΙΣΜΟ ΚΑΠΟΙΟΝ!!!


ΠΟΛΕΜΗΣΤΕ ΤΟΝ ΩΧΑΔΕΡΦΙΣΜΟ!!!


ΑΠΟΡΡΙΨΤΕ ΤΟΥΣ ΒΟΛΕΨΑΚΗΔΕΣ!!!


ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟΝΤΟΥΛΑΠΟ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ!!!

ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ !!!

ΨΗΦΙΣΤΕ ΕΝΙΑΙΑ-ΕΝΩΤΙΚΗ Σ.Κ.


Υ.Γ. ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ…