Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2007

Eνα ταξίδι στο 2028...

Εάν υπάρχει ακόμη ανθρώπινος πολιτισμός στις 6 Νοεμβρίου του 2028*, πολλές ειδήσεις μπορεί να αναφέρουν τα τότε ειδησεογραφικά 4D-sites και να προβάλει ολογραφικά (ή και ως virtual εμπειρίες, μέσω νανοδεκτών εμφυτευμένων στον εγκέφαλο) ένα gadget πιο μικρό από μια σημερινή πιστωτική κάρτα, με κβαντικό επεξεργαστή υπολογιστικής ισχύος 3 petaflops, 20 terabytes ROM, 2 exabytes RAM και λειτουργικό Lwindowuxs «SusekumbuVistandu» με δυνατότητα νευρωνικού interface.

Ποιος ξέρει; Μπορεί να αναφέρουν π.χ. ότι η παγκόσμια κυβέρνηση των «ΕΛ» αποφάσισε, ως έσχατο πλέον μέτρο, να αναδιατάξει εξ αποστάσεως (με ακτίνα Tesla εκτοξευμένη από το γεωστατικό δορυφόρο πάνω από τη Λευκή Πυραμίδα στην έρημο Τάχαμου Μασταπιάν-Μαστακλάν) τη μνήμη όλων των κατοίκων της πάλαι ποτέ FYROM -τότε «Μακεδονικής Επαρχίας» της «Απολλωνίου ΕΛ-ληνικής Ατλαντικής Αυτοκρατορίας Μεσογείου, Κεντρικής Ευρώπης, Ασίας Ελάσσονος και Αφρικής πάσης» (aka: «ΕΛ-λιακολάνδης»).

Μπορεί να αναφέρουν ότι σε μια χειρονομία μεγαλείου η ΕΛ-λιακολάνδη αποφάσισε να δώσει -εκτάκτως- άλλα 200 τρισεκατομμύρια δραχμές (παγκόσμιο νόμισμα, φυσικά, τότε) βοήθειας στις ΜΗΠΑ (Μαύρες ΗΠΑ) και ΛΗΠΑ (Λατινικές ΗΠΑ) και 100 στις φτωχές χώρες της ΕΕΕ (ΕΛ-ληνική Ευρωπαϊκή Επαρχία), δηλαδή Βρετανία (σκέτο, ποια «Μεγάλη»;), Γερμολλανδία, Ιταλελβεγαλλία και Νορβησουηδανία. Κι αυτό που ζήτησε είναι, απλώς, η ηθική -ποια άλλη, άλλωστε;- συνδρομή τους στο δίκαιο αγώνα του ΕΛ-ληνισμού κατά του Σινινδιοσιωνισμού (ανίερη συμμαχία Κίνας-Ινδίας-Σιωνιστών) και του Ρωσιαπωκορεαραβισμού (άλλη ανίερη συμμαχία αυτή...)

Μάλλον θα αναφέρουν ότι ο Ανδρέας (Γεωργίου) Παπανδρέου, διαδεχόμενος τον 76χρονο Γεώργιο του Ανδρέα (του Γεωργίου) Παπανδρέου γίνεται ο νεότερος πρόεδρος στην ιστορία του παλαιότερου και πιο ισχυρού από τα 17, τότε, ΠΑΣΟΚ. Οτι η αδελφή του, Μαργαρίτα-Ελενα, πρόεδρος της (από)συντονιστικής επιτροπής των 17 κινημάτων εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον υπουργό Εξαγγελιών Αλέξανδρο (Κωνσταντίνου) Καραμανλή κατηγορώντας τον για «νεποτισμό στη διαχείριση της εξουσίας υπό το απαθές βλέμμα του αυτοκράτορα της ΕΛ-ιακολάνδης, 72χρονου Κώστα (Αλεξάνδρου) Καραμανλή».

Πιθανόν θα αναφέρουν και ότι η Μαργαρίτα-Ελένη Παπανδρέου έλαβε σκληρή απάντηση από την Αλίκη (Κωνσταντίνου) Καραμανλή, ότι ο Κυριάκος (Κωνσταντίνου) Μητσοτάκης, υπουργός Υποσχέσεων και αδελφός της 74χρονης πρωθυπουργού Θεοδώρας Μπακογιάννη-Μητσοτάκη-Κούβελου, της απήντησε σε ανάλογο ύφος και ότι ο πατέρας τους, επίτιμος αυτοκράτορας της ΕΛ-λιακολάνδης, Κωνσταντίνος (Κυριάκου) Μητσοτάκης, από το Εβερεστ «όπου από τις 18 Οκτωβρίου του 2028 όταν και γιόρτασε τα 110α γενέθλιά του, κάμει -sic- την καθιερωμένη μηνιαία χειμερινή διαβίωσή του, κοινώς "σκηνάκια"», δήλωσε με νόημα: «Σε πενήντα χρόνια ουδείς θα θυμάται αυτό το θέμα. Εδώ θα είμαστε και τότε -γιατί να το κρύψωμεν, άλλωστε;- και θα τα λέμε».

Ισως επίσης τα ειδησεογραφικά 4D-sites της 6ης Νοεμβρίου του 2028 να αναφέρουν και ότι στα 87 του ο sir Αλεξ Φέργκιουσον αποφάσισε να αποσυρθεί και από τη θέση του προέδρου του ΔΣ της Μάντσεστερ, έπειτα από ακριβώς 42 συναπτά χρόνια προσφοράς του στην ομάδα. Πιθανό είναι και αυτό.

Αυτό που, φοβούμαι, είναι ΑΠΙΘΑΝΟ να αναφέρουν είναι ότι π.χ. οι Λεμονής, Πεσέιρο και Δώνης θα διανύουν τότε την 22η σεζόν τους στον πάγκο, αντίστοιχα, των Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού και Λάρισας. Και φέρνω αυτά τα παραδείγματα επειδή τότε οι μεν πρώτοι θα είναι 68 ετών, ούτε δυο χρόνια μεγαλύτεροι απ όσο είναι σήμερα ο σερ Αλεξ, ο δε Δώνης θα είναι μόλις 59. (Οπότε... τρέχα γύρευε και για τυχόν σχέση οιουδήποτε είδους, το 2028, του Φερέρ -τότε 75- με την ΑΕΚ, του Σάντος -τότε 74- με τον ΠΑΟΚ, κ.ο.κ.)

Και αν (μου πείτε ότι) συγκρίνω ανόμοια πράγματα τώρα, ζητώ συγγνώμη, αλλά αυτό το «μερικά πράγματα δεν αλλάζουν» που ισχύει στην Ελλάδα είναι και ο βασικότερος λόγος για τον οποίον και... όλα τα υπόλοιπα πράγματα δεν αλλάζουν επίσης! Στην... Αγγλία τώρα, χρόνια πολλά εύχομαι, sir Alex. Και ευχαριστούμε για όλα. Τα ως τώρα και τα προσεχή...

Μια «χαλαρή» από επικαιρότητα μέρα, περισσότερα επ αυτού...

Γράφει ο "kaskader" Στέλιος Μαρκάκης στην "Goalnews" την Τετάρτη, 7 Νοεμβρίου 2007